Ingyenes repülős játékok online

szálláskereső (település, megye, régió)

Címlap      Hírek, érdekességek      Balaton      Wellness szállások      Hegyvidéki szállások      Hotel      Panzió      Vendégház      Apartman      Régiók

Balatoni szállások ()

Balatoni szálláskereső

Balaton


Hogy ki nevezte magát először a Balaton szerelmesének - ma már senki sem tudja.
Talán egy költő vagy épp egy utazó, de tény, hogy a XIX. Század eleje óta egyre gyakrabban bukkan fel ez a vallomás. Előbb csak a szépprózában, aztán az újságok lapjain, manapság pedig már a mindennapok nyelvében is.
Aki még nem járt itt, nehezen érti meg ezt az erős ragaszkodást a Balatonhoz... ha tudakolni akarjuk az okát: - ahány kérdés, annyiféle válasz...
A gyerekek rendszerint a pompás lubickolásokról áradoznak. Ők a sekély, meleg, selymes vízből olykor csak parancsszóra hajlandóak kijönni. A fiatalok a nagy bulikat, az átmulatott, forró éjszakákat emlegetik fel, számukra a tó a találkozások és a kalandok világa.
A természetjárók csillogó szemmel beszélnek a Balaton-felvidék idilli békéjéről, vagy a Kis-Balaton sejtelmes nádrengetegéről, felhőként örvénylő vízimadarairól. A festők, fotográfusok bizonnyal állítják, hogy Magyarország legszebb panorámáit a tókörnyék hegyei kínálják. A borbarátok rögvest a badacsonyi Kéknyelű vagy a Boglári Olaszrizling dícséretét zengik, míg az ínyencek a roston sült fogasét emlegetik. A horgászok méteres halakról regélnek, a vitorlázók szélbe dőlő versenycirkálókról, a reumások a csodálatos hévízi gyógyulásról, a zenerajongók a tihanyi orgonakoncertekről, vagy a siófoki operettgáláról mesélnek.
A sort még hosszan lehetne folytatni, bár a Balaton iránti rajongás titkáról már az első tucat válasz is fellebbenti a fátylat.

Jöjjön velünk, érezze magát otthon a Balatonon!

Forrás: itthon.hu


SZÁLLÁSADÓKNAK

 ©2013 pihenes.com   |   index   |   kapcsolat   |   SZÁLLÁSADÓKNAK   |   impresszum   |   partnereink