Ingyenes repülős játékok online

szálláskereső (település, megye, régió)

Címlap      Hírek, érdekességek      Balaton      Wellness szállások      Hegyvidéki szállások      Hotel      Panzió      Vendégház      Apartman      Régiók

Tisza-tó szálláskereső

Szállás Tisza-tónál ()

Tisza-tó turisztikai régió

Épített örökség

Abádszalókon
Babamúzeum és faluház található. Egy hatalmas ókori védrendszer maradványa a Csörsz árka, mely Ároktő egyik turisztikai látnivalója.
Átányi
Kakas-ház, mely tájházként mutatja a község lakóinak közelmúltbéli életét. Hortobágyon a Nyugati Fogadóház, mely a Hortobágyra jellemző kézműves mesterségek élőképszerű megjelenítését teszi lehetővé.
Karcagon
található a Nagykunsági Tájház, Györffy István Nagykun Múzeum, Orvos- és Patika történeti kiállítás, a Szélmalmi Fogadóház és a szélmalom.
Mezőcsáton
két tájház és a kazettás mennyezetű református templom is megtekinthető.
Tiszabura
sok látnivalója közül néhány: Bárczay kúria, Emlékpark, Erzsébet liget, Református templom, Tájház, Szapáry-kápolna.
Tiszafüreden
a fazekas, kosárfonó és bőrműves műhelyekbe és múzeumokba tehetnek látogatást a turisták.
Berekfürdőn
a Szovjet repülőtér titkai című repüléstörténeti múzeum megtekintése.

Természeti örökség

Hortobágyi Nemzeti Park
(Észak-Alföld és Tisza-tó turisztikai régiók) - 1973. január 1-jén hozta létre az Országos Természetvédelmi Hivatal hazánk első nemzeti parkjaként. Területe 82 000 ha. 1999. november 30-án Marrakeshben, az UNESCO Világörökség Bizottságának ülésén felvették a Hortobágyi Nemzeti Park egész területét a Világ Kulturális és Természeti Örökségének listájára. Bemutatóhelyei: a Hortobágyi-Halastavi Bemutatóterület, a Hortobágyi Pásztormúzeum (Hortobágy falu), a Mátai ménes (Hortobágy falu), a Pusztai Állatpark (Hortobágy 2 km), a Körszín (Hortobágy falu), a Nyugati Fogadóház (33-as út leágazás), a Szálkahalmi Őrház (33-as főút 79.km), a Tájház (Nagyiván), a Meggyes Csárdamúzeum (33-as főút 60.km), a Szélmalmi Fogadóház (Karcag). A bemutatóhelyek egy része az Észak-Alföld turisztikai régió területén fekszik. A régió legsekélyebb északkeleti területen, a tiszavalki medencében alakult ki a Tisza-tavi Madárrezervátum, amely - a Hortobágyi Nemzeti Park része. A mintegy 200 madárfaj csaknem fele költésre érkezik a területre, 81 faj átvonul, s nagyjából 20 faj itt telel.

Forrás: Wikipedia


SZÁLLÁSADÓKNAK

 ©2013 pihenes.com   |   index   |   kapcsolat   |   SZÁLLÁSADÓKNAK   |   impresszum   |   partnereink